SJÄLVFÖRSVARSSKOLANBLI INSTRUKTÖRSVERIGES STÖRSTA UTBILDARE INOM PERSONLIG SÄKERHET

SJÄLVFÖRSVARSINSTRUKTÖR
Självförsvarsskolan söker alltid nya förmågor. Män och kvinnor som vill bli en del av Sveriges största utbildningsorganisation inom personlig säkerhet. I dagsläget består personalstyrkan av ett 15-tal instruktörer. Här finns allt från poliser och ordningsvakter, till brottsofferstödjare, socionomer och hantverkare. Som instruktör på Självförsvarsskolan är du aktiv på din fritid. Du avgör alltså själv graden av ditt engagemang och vilka träningsformer och aktiviteter du vill leda.

VAD INNEBÄR UPPDRAGET?
Som instruktör leder du gruppträning, har egna PT-kunder, arrangerar företagskurser och håller föreläsningar. Du gör dig hörd i gymnastiksalar, aulor, träningslokaler och konferensrum. Inget jobb är för stort, inget uppdrag för svårt. Vi ställer höga krav på diskretion, då du som instruktör ofta kommer i kontakt med brottsoffer, offentliga personer och människor med skyddad identitet. Som instruktör blir du ibland även intervjuad eller gör andra former av medieframträdanden. Du som söker ska ha fyllt 20 år, vara drogfri och ostraffad (kontroll genomförs). Körkort är meriterande, dock inget krav. Du ska kunna uttrycka dig väl i såväl tal som skrift. Gäller svenska som engelska. Du ska tycka om att tala inför grupp och ha en allmänt hög social kompetens. Dessutom vill vi att du har ett brinnande engagemang för att hjälpa andra människor, vilket är det mest fundamentala med skolans verksamhet. All form av utbildning sker internt. Har du färdigheten ger vi dig kunskapen.

Ansökan skickas till rekrytering@sjalvforsvarsskolan.se
Vid eventuella frågor ring 08-707 98 00.

NÄR STARTADES SKOLAN?

Självförsvarsskolan startades 2012 av en grupp poliser och ordningsvakter i Stockholm. Genom åren har skolan utvecklats från en blygsam källarverksamhet till att bli både branschledande och rikstäckande. Idag är vi Sveriges största aktör inom självförsvar och utbildar myndigheter, företag och privatpersoner över hela landet.

VAD SKILJER ER FRÅN ANDRA UTBILDARE?

Självförsvarsskolan är Sveriges största aktör inom självförsvar. Vi har en erfarenhet, kunskap och kapacitet som saknar motstycke inom branschen. Vår instruktörsgrupp består av både män och kvinnor. Duktiga pedagoger med ändamålsenlig auktoritet. Merparten av instruktörerna har anställning eller bakgrund inom polisen, försvarsmakten, socialtjänsten och bevakningsbranschen.

Hur många tekniker har ni i ert system?

Ett 80-tal. Jämfört med exempelvis traditionell Krav Maga som har upp till 1400 tekniker. Vi lär ut enligt devisen att det är bättre att öva 1000 ggr på 10 tekniker, än 10 ggr på 1000 tekniker. Med det i åtanke har vi en konstant strävan efter högprocentslösningar.

VILKA RÄNINGSNIVÅER FINNS?

Vi erbjuder gruppträning på tre olika nivåer. Nivå 1, 2 och 3. Det som skiljer nivåerna åt är antalet tekniker, samt träningspassens intensitet och våldsnivå. Nivå 1 är jämförbart med nybörjarnivå. Baserat på elevens utveckling och färdigheter sker uppflyttning till högre nivå. På nivå 2 och 3 ställs höga krav på frekvent närvaro.

Hur många instruktörer har ni?

Självförsvarsskolan har ett 15-tal utbildade instruktörer där alla är verksamma i varierande grad på sin fritid. Instruktörsgruppen består av både män och kvinnor i åldrarna 21 till 55 år. Ett gäng prestigelösa pedagoger där merparten arbetar eller har arbetat som poliser, ordningsvakter, kriminalvårdare, etc.

Om jag tränat Krav Maga tidigare, vilken träningsnivå gäller då för mig?

Den som tränat Krav Maga tidigare har oftast goda förutsättningar att utvecklas snabbt även på Självförsvarsskolan. Men, det finns fortfarande ett flertal faktorer som spelar in. Var du tränat? När du tränat? Hur länge du tränade? En samlad bedömning görs och anses dina erfarenheter vara av betydande omfattning erbjuds du provträning på nivå 2. I annat fall gäller träning på Nivå 1.

VAD BETYDER EGENTLIGEN KRAV MAGA?

Krav Maga betyder ”närstrid” på hebreiska.