SJÄLVFÖRSVARSSKOLAN

BLI INSTRUKTÖR

Sveriges Största Utbildare Inom Personlig Säkerhet

INSTRUKTÖR
Självförsvarsskolan söker alltid nya förmågor. Män och kvinnor som vill bli en del av Sveriges största utbildningsorganisation inom personlig säkerhet. I dagsläget består personalstyrkan av ett 15-tal instruktörer. Här finns allt från poliser och ordningsvakter, till brottsofferstödjare, kriminologistudenter och hantverkare. Som instruktör på Självförsvarsskolan är du aktiv på din fritid. Du avgör alltså själv graden av ditt engagemang och vilka träningsformer eller aktiviteter du vill leda.

VAD INNEBÄR DET ATT VARA INSTRUKTÖR PÅ SJÄLVFÖRSVARSSKOLAN?
Som instruktör leder du gruppträning, har PT-elever, arrangerar företagskurser och håller föreläsningar. Du gör dig hörd i gymnastiksalar, aulor, träningslokaler och konferensrum. Inget jobb är för stort, inget uppdrag för svårt. Vi ställer höga krav på diskretion, då du som instruktör ofta kommer i kontakt med brottsoffer, offentliga personer och människor med skyddad identitet. Som instruktör blir du ibland även intervjuad eller gör andra former av medieframträdanden. Du som söker ska ha fyllt 20 år, vara drogfri och ostraffad (kontroll genomförs). Körkort är meriterande, dock inget krav. Du ska kunna uttrycka dig väl i såväl tal som skrift. Gäller svenska som engelska. Du ska tycka om att tala inför grupp och ha en allmänt hög social kompetens. Dessutom vill vi att du har ett brinnande engagemang för att hjälpa andra människor, vilket är det mest fundamentala med skolans verksamhet. All form av utbildning sker internt. Har du färdigheten ger vi dig kunskapen.

Ansökan skickas till info@sjalvforsvarsskolan.se
Vid eventuella frågor ring 08-707 98 00.

VAD BETYDER EGENTLIGEN KRAV MAGA?

Krav Maga betyder ”närstrid” på hebreiska.

HUR LÄNGE HAR SJÄLVFÖRSVARSSKOLAN FUNNITS?

Skolan startades 2012 som en ideell idrottsförening. Verksamheten var begränsad till Stockholm och bestod då enbart av gruppträning i självförsvar och Krav Maga. Idag 2018 bedrivs merparten av verksamheten i företagsregi och sträcker sig över precis hela landet.

Vad skiljer självförsvar från annan kampsport?

Först och främst är självförsvar ingen sport. Det finns inget tävlingsmoment. Inga regler och således ingen domare. Det handlar istället om ett kampsystem. Inom självförsvar fokuserar vi på allt som rör den personliga tryggheten. Taktisk teori, juridisk skolning, samt effektiva försvar mot obeväpnade och väpnade angrepp.

Hur många tekniker har ni i ert system?

Ett 60-tal. Jämför det med exempelvis traditionell Krav Maga som har mellan 1200-1400 tekniker. Vi satsar istället på högprocentslösningar.

Hur många olika träningsnivåer erbjuder ni?

Vi erbjuder gruppträning på tre olika nivåer. Nybörjare, fortsättare och avancerad. För att säkerställa elevernas kunskaper finns 5 olika kunskapsnivåer, vilka fastställs genom teoretiska och praktiska tester (jämförbart med gradering).

Hur många instruktörer har ni?

Självförsvarsskolan har ett 15-tal utbildade instruktörer, där är alla verksamma på sin fritid. Instruktörsgruppen består av både män och kvinnor. Åldrarna varierar från 21 till 49 år. Merparten arbetar som poliser, ordningsvakter, kriminalvårdare, etc.

Jag har tränat Krav Maga tidigare, måste jag börja i en nybörjargrupp?

Inte nödvändigtvis. Är dina kunskaper färska är du välkommen att träna i fortsättargruppen.

Tillämpar ni någon åldersgräns?

Ja, 15 år. Målsmans tillstånd krävs dock.

"En mycket intressant och givande kurs. Kompetenta och lyhörda lärare. Trevlig, lättsam och varm atmosfär trots det bitvis obehagliga ämnet. Bra mix av teori och praktik, omtanke och humor!"

"Professionell, pedagogisk och erfaren personal som med trygg hand leder dig igenom verklighetstrogna övningar. Stort värde för pengarna och du får så mycket mer än själva kursen"

"Jag har blivit starkare både fysiskt och mentalt. Jag har lärt mig tekniker och förhållningssätt som gjort mig betydligt mer förberedd att försvara mig själv eller andra"

"Gick kursen tillsammans med mina tonårsdöttrar, varav den ena var väldigt orolig innan. Men Självförsvarsskolans instruktörer fick henne att känna sig trygg. Vi fick ett oerhört professionellt och sympatiskt bemötande"

"Mycket professionell handledning i teori och praktik. Jag är efter denna kurs betydligt mer förberedd"