SJÄLVFÖRSVARSSKOLANINTENSIVKURSER FÖR KVINNORSVERIGES STÖRSTA UTBILDARE INOM PERSONLIG SÄKERHET

MARKNADENS MEST KOMPLETTA INTENSIVKURS I SJÄLVFÖRSVAR.
Självförsvarsskolan är Sveriges största utbildare inom självförsvar och utbildar årligen hundratals tjejer och kvinnor över hela landet. Söker du en erkänd och kvalitativ självförsvarskurs har du således hittat rätt.

Intensivkursen för kvinnor har arrangerats i över 8 år och utgör originalet för den svenska marknaden. Kursen har genomförts av över 7000 kvinnor i alla åldrar och varje kursomgång leds av landets mest erfarna instruktörer inom ämnet. Instruktörsgruppen består av både män och kvinnor, prestigelösa pedagoger med yrkeserfarenheter från polisen, säkerhetspolisen, försvarsmaken och säkerhetsbranchen. Inom gruppen finns även socionomer och brottsofferstödjare.

Kursen genomförs under en intensiv heldag och består av hela 7 h trygghetshöjande teori, taktik och träning. Inga förkunskaper krävs och inget sällskap behövs. Även om det blir allt vanligare att kompisgäng eller hela familjer deltar, så kommer de flesta fortfarande ensamma. Kursen genomförs individuellt och utvecklingen är högst personlig. Vid varje kurstillfälle deltar kvinnor ur alla generationer. Från unga tjejer, till vuxna kvinnnor och äldre damer. Det här är en kurs för precis alla kvinnor.

§ RISKANALYS
När är jag som mest sårbar?

§ PREVENTIV SÄKERHET
Förebyggande trygghetsåtgärder

§ SÄKERHETSHJÄLPMEDEL
Genomgång av överfallslarm och sprayer

§ ÅSKÅDAREFFEKTEN
När inträffar den och hur bryts den?

§ FÖRFÖLJD
Hur agerar jag om någon följer efter mig?

§ SJÄLVFÖRSVAR
Effektiva och lättlärda tekniker

§ REALISTISKA SCENARIER
Scenariebaserade övningar

§ STRESSTRÄNING
Övningar under simulerad stress/rädsla

§ ÖVA MOT MÄN
Övningar mot manliga figuranter

§ JURIDIK
När får jag använda våld?

OM INSTRUKTÖRERNA
Självförsvarsskolans instruktörer är landets i särklass mest erfarna inom ämnet. En grupp pedagogiska män och kvinnor som tillsammans har utbildat flera tusen kvinnor. Instruktörerna är utbildade och licensierade av Svenska Budo- och Kampsportsförbundet. Merparten har civil yrkesanknytning till ämnet genom arbeten inom polisen eller säkerhetsbranschen. Flera är erfarna samtalsstödjare med mångårig bakgrund från Brottsofferjouren. Sammantaget finns stor erfarenhet av att bemöta människor som utsattas för våld eller övergrepp.

Träningsmässigt besitter personalen stora kunskaper inom nödvärnsvåld, laga befogenhet och tredjepartsskydd. Instruktörerna är licensierade av Svenska Budo- och kampsportsförbundet och utbildade inom kampformer som Krav Maga och Defendo. Flera har även mångårig bakgrund inom kampsporter som MMA och boxning.

PRESENTKORT
Kursen finns även att köpa i presentkortsform. Vi har fina presentkort med tillhörande kuvert som kan skickas hem i brevlådan. Antingen till dig som beställare eller adresserat direkt till mottagaren. Presentkorten har en giltighetstid på 12 månader och kan nyttjas över hela landet där kursen arrangeras. Korten är opersonliga i den bemärkelsen att de kan säljas eller överlåtas till annan. Presentkort beställer du enklast genom att ringa vår kundtjänst på 08-707 98 00. Du kan även mejla in din beställning till info@sjalvforsvarsskolan.se

KURSDATUM FÖR 2021
Med anledning av Covid-19 har kurserna tillfälligt pausats, men avsikten är att återuppta verksamheten redan i januari. Under 2021 kommer intensivkursen genomföras under betryggande former vid ett 30-tal tillfällen fördelat på ett flertal orter runt om i landet. Enbart i Stockholm kommer det finnas 10 olika datum att välja på. Även i städer som Göteborg, Malmö, Västerås, Örebro, Umeå och Helsingborg kommer kursen att arrangeras under första halvåret av 2021. För den som vill säkra en kursplats (åt sig själv eller någon annan) rekommenderar vi ett presentkort som är giltigt under hela 2021 och på samtiga kursorter. Innehavaren kan från januari gå in via vår hemsida och boka in sig på önskat kursdatum.

“En mycket intressant och givande kurs. Kompetenta och lyhörda lärare. Trevlig, lättsam och varm atmosfär trots det bitvis obehagliga ämnet. Bra mix av teori och praktik, omtanke och humor!”
★★★★★
Gunilla P, kursdeltagare

“Professionell, pedagogisk och erfaren personal som med trygg hand leder dig igenom verklighetstrogna övningar. Stort värde för pengarna och du får så mycket mer än själva kursen”
★★★★★
Evelina L, lägerdeltagare

“Jag har blivit starkare både fysiskt och mentalt. Jag har lärt mig tekniker och förhållningssätt som gjort mig betydligt mer förberedd att försvara mig själv eller andra”
★★★★★
Christian R, elev gruppträning

“Gick kursen tillsammans med mina tonårsdöttrar, varav den ena var väldigt orolig innan. Men Självförsvarsskolans instruktörer fick henne att känna sig trygg. Vi fick ett oerhört professionellt och sympatiskt bemötande”
★★★★★
Sabina, kursdeltagare

“Mycket professionell handledning i teori och praktik. Jag är efter denna kurs betydligt mer förberedd”
★★★★★
Sara M, lägerdeltagare

“Har provat flera utbildare men Självförsvarsskolan är helt klart det bästa stället jag tränat på. Väldigt kompetenta och professionella instruktörer”
★★★★★
Lennie S, elev grupptränin