SJÄLVFÖRSVARSSKOLANINTENSIVKURS FÖR KVINNORSVERIGES STÖRSTA UTBILDARE INOM PERSONLIG SÄKERHET

SVERIGES MEST KOMPLETTA SJÄLVFÖRSVARSKURS FÖR KVINNOR
Självförsvarsskolan är Sveriges största utbildare inom självförsvar och utbildar varje år hundratals tjejer och kvinnor över hela landet. Söker du en erkänd och kvalitativ självförsvarskurs har du således hittat rätt.

Intensivkursen för kvinnor har arrangerats i över 10 år och utgör originalet för den svenska marknaden. Kursen har genomförts av över 8000 kvinnor i alla åldrar och varje kursomgång leds av landets mest erfarna instruktörer inom ämnet. Instruktörsgruppen består av både män och kvinnor, prestigelösa pedagoger med yrkeserfarenhet från polisen, säkerhetspolisen, försvarsmakten och säkerhetsbranschen. Inom gruppen finns även socionomer och brottsofferstödjare.

Kursen genomförs under en intensiv heldag på 7 h och består av trygghetshöjande teori, taktik och träning. Inga förkunskaper krävs och inget sällskap behövs. Även om kompisgäng och hela familjer deltar, kommer de allra flesta fortfarande ensamma. Kursen genomförs individuellt och utvecklingen är högst personlig. Vid varje kurstillfälle deltar kvinnor ur alla generationer. Från unga tjejer, till vuxna kvinnor och äldre damer. Det här är en kurs för precis alla.

ÖVERSIKT AV INNEHÅLLET
§ RISKANALYS
När är jag som mest sårbar?

§ PREVENTIV SÄKERHET
Förebyggande trygghetsåtgärder

§ SÄKERHETSHJÄLPMEDEL
Genomgång av överfallslarm och sprayer

§ ÅSKÅDAREFFEKTEN
När inträffar den och hur bryts den?

§ FÖRFÖLJD
Hur agerar jag om någon följer efter mig?

§ SJÄLVFÖRSVAR
Effektiva och lättlärda tekniker

§ REALISTISKA SCENARIER
Scenariebaserade övningar

§ STRESSTRÄNING
Övningar under simulerad stress/rädsla

§ ÖVA MOT MÄN
Övningar mot manliga instruktörer

§ JURIDIK
När får jag använda våld?

OM INSTRUKTÖRERNA
Självförsvarsskolans instruktörer är landets i särklass mest erfarna inom ämnet. En grupp pedagogiska män och kvinnor som tillsammans har utbildat flera tusen kvinnor. Instruktörerna är utbildade och licensierade av Svenska Budo- och Kampsportsförbundet. Merparten har civil yrkesanknytning till ämnet genom arbeten inom polisen eller säkerhetsbranschen. Flera är erfarna samtalsstödjare med mångårig bakgrund från Brottsofferjouren. Sammantaget finns stor erfarenhet av att bemöta människor som utsattas för våld eller övergrepp.

Träningsmässigt besitter personalen stora kunskaper inom nödvärnsvåld, laga befogenhet och tredjepartsskydd. Instruktörerna är licensierade av Svenska Budo- och kampsportsförbundet och utbildade inom kampformer som Krav Maga och Defendo. Flera har även mångårig bakgrund inom kampsporter som MMA och boxning

KURSTILLFÄLLEN 2024
– Stockholm – lördag 03 feb
– Göteborg – lördag 23 mar
– Linköping – söndag 24 mar
– Stockholm – lördag 13 apr
– Malmö – lördag 20 apr
– Helsingborg – söndag 21 apr
– Stockholm – lördag 25 maj
– Stockholm – söndag 07 juli
– Stockholm – lördag 14 sept
– Malmö – lördag 19 okt
– Stockholm – lördag 26 okt
– Göteborg – lördag 16 nov
– Örebrog – söndag 17 nov

Nya orter och datum släpps löpande.

PRIS
En kursplats kostar 895 kr. Olycksfallsförsäkring ingår och avgiften är godkänd som friskvård. Inga förkunskaper krävs för deltagande. Lägsta åldersgräns är 13 år. Någon övre åldersgräns finns inte. Innehållet riktar sig till kvinnor i alla åldrar.

PRESENTKORT
Kursen finns även att köpa i presentkortsform. Vi erbjuder fina presentkort som kan skickas hem i brevlådan. Antingen till dig som beställare eller direkt till mottagaren. Presentkorten har en giltighetstid på 2 år och kan nyttjas på alla orter där kursen arrangeras. Korten är opersonliga och kan överlåtas eller säljas till annan.

KURSANMÄLAN
Klicka här för kursanmälan

”En mycket intressant och givande kurs. Kompetenta och lyhörda lärare. Trevlig, lättsam och varm atmosfär trots det bitvis obehagliga ämnet. Bra mix av teori och praktik, omtanke och humor!”
★★★★★
Gunilla P, kursdeltagare

”Professionell, pedagogisk och erfaren personal som med trygg hand leder dig igenom verklighetstrogna övningar. Stort värde för pengarna och du får så mycket mer än själva kursen”
★★★★★
Evelina L, lägerdeltagare

”Jag har blivit starkare både fysiskt och mentalt. Jag har lärt mig tekniker och förhållningssätt som gjort mig betydligt mer förberedd att försvara mig själv eller andra”
★★★★★
Christian R, elev gruppträning

”Gick kursen tillsammans med mina tonårsdöttrar, varav den ena var väldigt orolig innan. Men Självförsvarsskolans instruktörer fick henne att känna sig trygg. Vi fick ett oerhört professionellt och sympatiskt bemötande”
★★★★★
Sabina, kursdeltagare

”Mycket professionell handledning i teori och praktik. Jag är efter denna kurs betydligt mer förberedd”
★★★★★
Sara M, lägerdeltagare

”Har provat flera utbildare men Självförsvarsskolan är helt klart det bästa stället jag tränat på. Väldigt kompetenta och professionella instruktörer”
★★★★★
Lennie S, elev grupptränin