SJÄLVFÖRSVARSSKOLANSJÄLVFÖRSVARSLÄGERSVERIGES STÖRSTA UTBILDARE INOM PERSONLIG SÄKERHET

SOMMARLÄGER 2025
Självförsvarsskolan är landets största utbildare inom självförsvar. Våra intensivkurser har flera år i rad utsetts till ”Sveriges mest populära kurs” och genomförts av tusentals kvinnor över hela landet. Vi har nu tagit konceptet ytterligare en nivå genom att erbjuda en gedigen helhetsupplevelse inom ämnet. En utmanande, upplysande och underhållande självförsvarshelg i skärgårdsmiljö. Ett trygghetskollo för vuxna helt enkelt. Där precis allt ingår.

Lägerhelgen arrangeras varje sommar i idyllisk miljö utanför Stockholm. Nästa läger genomförs 28-29 juni 2025. En händelserik weekend där kunskap och träning växlas med rejäla måltider, kanotpaddling och lägereldshäng.

Inför helgen har vi hyrt en stor ändamålsenlig gård i naturskön och idyllisk miljö. Med charmiga byggnader, rymliga sovsalar och gemensam matsal. För den som känner sig manad finns stor bastu och enskild badplats att tillgå. Lägervistelsen avslutas söndagen kl 17:00 med återsamling vid Självförsvarsskolans lokaler.

Inga förkunskaper krävs för deltagande och all nödvändig utrustning tillhandahålls på plats. Alla deltagare får sängplats i någon av sovsalarna och de som kommer i sällskap får naturligtvis sova tillsammans. Toaletter och duschar finns tillgängligt dygnet runt och frukost står framdukad i matsalen från 08:00.

UR INNEHÅLLET
– riskanalys av egna vardagen
– preventivt agerande
– grundläggande självförsvarstekniker
– avancerade självförsvarstekniker
– åskådareffekten
– genomgång av säkerhetshjälpmedel
– scenarieövningar i terräng
– scenarieövningar i mörker (nattetid)
– filmvisning (ämnesrelaterat)
– teori, taktik, juridik

FRIVILLIGA SOCIALA AKTIVITETER
– filmvisning
– kanotpaddling
– lägereldshäng
– bastubad
– kubbspel

OM INSTRUKTÖRERNA
Självförsvarsskolans personal är vald med omsorg. Vid lägervistelser närvarar alltid både kvinnlig och manlig personal. Instruktörerna är utbildade och licensierade av Svenska Budo- och kampsportsförbundet och merparten har yrkesanknytning till ämnet genom arbeten inom polisen, försvarsmakten eller säkerhetsbranschen. Här finns även instruktörer som arbeterar med relationsvåld inom socialtjänsten och andra med mångårig erfarenhet från Brottsofferjouren. Överlag kan sägas att personalen har stor erfarenhet och kunskap av att bemöta både ungdomar och vuxna som utsatts för hot, våld, tvång eller övergrepp.

VAD INGÅR I AVGIFTEN?
– 1 övernattning med sängplats
– transport från/till Stockholm City
– oändligt med träning
– samtliga måltider (frukost, lunch, middag)
– olycksfallsförsäkring
– träningströja

PRIS
Lägeravgiften är 1995 kr.
Avgiften betalas via Swish senast 25/6 2025.

ANMÄLAN
Klicka här för att anmäla dig själv eller någon annan till lägret. Har du frågor eller önskar mer information inför din bokning? Ring 08-707 98 00 så hjälper vi dig direkt.

”En mycket intressant och givande kurs. Kompetenta och lyhörda lärare. Trevlig, lättsam och varm atmosfär trots det bitvis obehagliga ämnet. Bra mix av teori och praktik, omtanke och humor!”

”Professionell, pedagogisk och erfaren personal som med trygg hand leder dig igenom verklighetstrogna övningar. Stort värde för pengarna och du får så mycket mer än själva kursen”

”Jag har blivit starkare både fysiskt och mentalt. Jag har lärt mig tekniker och förhållningssätt som gjort mig betydligt mer förberedd att försvara mig själv eller andra”

”Gick kursen tillsammans med mina tonårsdöttrar, varav den ena var väldigt orolig innan. Men Självförsvarsskolans instruktörer fick henne att känna sig trygg. Vi fick ett oerhört professionellt och sympatiskt bemötande”

”Mycket professionell handledning i teori och praktik. Jag är efter denna kurs betydligt mer förberedd”