SJÄLVFÖRSVARSSKOLANSJÄLVFÖRSVARSLÄGERSVERIGES STÖRSTA UTBILDARE INOM PERSONLIG SÄKERHET

OFÖRGLÖMLIG TRÄNINGSUPPLEVELSE
Självförsvarsskolan är landets i särklass största utbildare inom personlig trygghet. Vår intensivkurs i självförsvar har 4 år i rad utsetts till ”Sveriges mest populära kurs” och genomförts av tusentals kvinnor över hela landet. Vi har nu tagit konceptet ytterligare en nivå genom att erbjuda en gedigen helhetsupplevelse inom ämnet. En utmanande, upplysande och underhållande självförsvarshelg i skärgårdsmiljö.

Lägerhelgen arrangeras två gånger per år i Stockholms norra skärgård. Vistelsen innefattar två övernattningar och ett stort antal träningspass och workshops inom ämnet.

Nästkommande lägerhelg genomförs 14-16 maj 2021, med samling fredag 14/5 kl 18:30 i Självförsvarsskolans lokaler vid Odenplan i centrala Stockholm. Därefter sker gemensam transport ut till lägerplatsen. Självförsvarsskolan har för ändamålet hyrt en stor gård i skärgårdsmiljö. Med charmiga byggnader, rymliga sovsalar och gemensam matsal. För den som känner sig manad finns en stor bastu och enskild badplats att tillgå. Lägervistelsen avslutas söndag 16/5 kl 16:00 med återsamling vid Självförsvarsskolans lokaler.

Inga förkunskaper krävs för deltagande och all nödvändig utrustning tillhandahållas på plats. Alla deltagare får sängplats i någon av sovsalarna. Män och kvinnor sover i separata rum. Personalen sover i separat byggnad. Toaletter och duschar finns tillgängligt dygnet runt. Frukost står framdukad i matsalen från 08:00.

UR INNEHÅLLET
– riskanalys av egna vardagen
– preventivt agerande
– grundläggande självförsvarstekniker
– avancerade självförsvarstekniker
– försvar mot flera angripare
– grundläggande försvar mot kniv
– grundläggande bruk av egen kniv
– åskådareffekten
– genomgång av säkerhetshjälpmedel
– scenarieövningar i terräng
– scenarieövningar i mörker (nattetid)
– filmvisning (ämnesrelaterat)
– teori, taktik, juridik

DESSUTOM FRIVILLIGA SOCIALA AKTIVITETER
– grillafton
– filmvisning
– kanotpaddling
– bastubad
– kubbspel

OM INSTRUKTÖRERNA
Självförsvarsskolans personal är vald med omsorg. Vid lägret närvarar både kvinnlig och manlig personal. Samtliga instruktörer är utbildade och licensierade av Svenska Budo- och kampsportsförbundet. Självförsvarsskolans personal har överlag stor erfarenhet av att bemöta människor som utsatts för våld eller övergrepp. Flera är dessutom utbildade samtalsstödjare inom brottsofferjouren.

VAD INGÅR?
I lägeravgiften ingår:
– 2 övernattningar med sängplats
– transport från/till city
– 20-talet workshops
– samtliga måltider (frukost, lunch, middag)
– olycksfallsförsäkring
– olivgrön träningströja

“En mycket intressant och givande kurs. Kompetenta och lyhörda lärare. Trevlig, lättsam och varm atmosfär trots det bitvis obehagliga ämnet. Bra mix av teori och praktik, omtanke och humor!”
★★★★★
Gunilla P, kursdeltagare

“Professionell, pedagogisk och erfaren personal som med trygg hand leder dig igenom verklighetstrogna övningar. Stort värde för pengarna och du får så mycket mer än själva kursen”
★★★★★
Evelina L, lägerdeltagare

“Jag har blivit starkare både fysiskt och mentalt. Jag har lärt mig tekniker och förhållningssätt som gjort mig betydligt mer förberedd att försvara mig själv eller andra”
★★★★★
Christian R, elev gruppträning

“Gick kursen tillsammans med mina tonårsdöttrar, varav den ena var väldigt orolig innan. Men Självförsvarsskolans instruktörer fick henne att känna sig trygg. Vi fick ett oerhört professionellt och sympatiskt bemötande”
★★★★★
Sabina, kursdeltagare

“Mycket professionell handledning i teori och praktik. Jag är efter denna kurs betydligt mer förberedd”
★★★★★
Sara M, lägerdeltagare

“Har provat flera utbildare men Självförsvarsskolan är helt klart det bästa stället jag tränat på. Väldigt kompetenta och professionella instruktörer”
★★★★★
Lennie S, elev grupptränin